ГоловнаСвіт

Сирія назвала промову єгипетського президента "втручанням"

Сирійське МЗС вважає Єгипет учасником кровопролиття в Сирії.

Сирія назвала промову єгипетського президента "втручанням"

Сирія засудила заклики президента Єгипту Мохаммеда Мурсі до змін в країні, де вже 17 місяців триває антиурядове повстання проти Башара Асада, заявивши, що вважає їх грубим втручанням у свої внутрішні справи.

Про це повідомляє Reuters.

МЗС Сирії назвав коментарі Мурсі на зустрічі міністрів арабських країн в Каїрі "очевидним нападом на право сирійського народу на вибір свого власного майбутнього без іноземного втручання".

"Сказане Мурсі - це підбурювання, спрямоване на розпалювання насильства в Сирії. Це нічим не відрізняється від інших урядів, які підтримують збройні терористичні групи грошима, зброєю, навчанням і житлом, що робить їх учасниками кровопролиття в Сирії", - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, 5 вересня Мурсі заявив, що настав час для зміни влади в Сирії. У своїй промові він також торкнувся повстання в Єгипті, і зазначив, що сирійська влада "повинна враховувати уроки з нещодавньої та стародавньої історії".

У заяві сирійського МЗС йдеться, що коментарі Мурсі відображають "думки групи, яка не має погляду на історію, яку поділяють єгипетський і сирійський народ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram