ГоловнаСвіт

Таїланд перевірятиме людей, які в'їжджають у країну

У країні посилюють заходи боротьби з тероризмом.

Таїланд перевірятиме людей, які в'їжджають у країну
Фото: tengrinews.kz

Таїланд планує ввести до 2015 року спільну з авіакомпаніями попередню перевірку пасажирів, які забронювали місця на рейсах у напрямку таїландських аеропортів, заявив у понеділок перший заступник голови імміграційної служби національної поліції Таїланду генерал-майор Сурапхон Тханакосет.

Генерал дав коротке інтерв'ю П'ятому національному телеканалу та низці газет перед початком зустрічі керівників імміграційних служб і консульських департаментів країн-членів Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), яку відкривають у понеділок на таїландському острові Пхукет.

"Ми повинні створити ефективну систему запобігання спробам потрапити до нашої країни осіб, пов'язаних з оргзлочинністю, тероризмом і просто окремих злочинців. Перевіряючи бронь, ми можемо, за наявності тісної співпраці з іноземними правоохоронними органами, заздалегідь перевірити пасажирів на приналежність до злочинного світу, і відмовити їм у в'їзді в країну", - заявив генерал.

"Така система вже існує в низці країн Європи та в Австралії, тож ми в цьому будемо не першими. Співпраця з правоохоронними органами таких країн, як США, Австралія, країни Євросоюзу, в нас доволі тісне", - додав заступник начальника імміграційної поліції.

Він повідомив також, що в понеділок поставить питання про подібну перевірку авіапасажирів на нараді імміграційних служб і консульських департаментів країн АСЕАН.

"Ми вважаємо: якщо 2015 року утвориться єдиний економічний простір АСЕАН, така система буде потрібна всьому блоку. Ми маємо намір її ввести в себе ще до 2015 року. Природно, нам знадобиться згода авіакомпаній, але ми вважаємо, що введення попередніх перевірок - і в їх інтересах", - сказав генерал.

До АСЕАН входять Таїланд, Малайзія, Індонезія, Філіппіни, Сингапур, Бруней, В'єтнам, Лаос, Камбоджа і М'янма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram