ГоловнаСвіт

Лідер КНДР вирушить із першим закордонним візитом в Іран

Саміт у Тегерані призначено на 26-31 серпня.

Лідер КНДР вирушить із першим закордонним візитом в Іран

Лідер КНДР Кім Чен Ин здійснить цього місяця свою першу закордонну поїздку в Іран, де візьме участь у саміті Руху неприєднання (ДН).

Агентство, зокрема, подає слова офіційного представника оргкомітету саміту Мохаммада Рези Форкані про те, що Кім Чен Ин побажав узяти участь у форумі разом із лідерами чотирьох десятків країн світу.

Саміт у Тегерані призначено на 26-31 серпня.

За даними Ренхап, розглядають питання про участь у форумі Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна - колишнього міністра закордонних справ Південної Кореї.

Рух неприєднання, який спочатку протиставляв себе міжнародним блокам Сходу і Заходу, об'єднує 120 країн, а також близько двох десятків держав-спостерігачів, включно з Південною Кореєю.

На минулий саміт РН у Єгипті 2009 року приїжджав формальний голова північнокорейської держави, голова президії Верховного народного зібрання Кім Ен Нам.

За повідомленням Ренхап, уряд Південної Кореї перевіряє інформацію про можливу участь Кім Чен Ина в тегеранському саміті і підтвердження наразі не отримав.

Кім Чен Ин зайняв місце керівника КНДР після смерті свого батька - Кім Чен Іра, який і собі успадкував владу від свого батька Кім Ір Сена. Деякі спостерігачі вбачають у діях нового північнокорейського лідера ознаки прагнення соціально-економічних змін.

Разом із тим Іран і Північна Корея розвивають власні ядерні програми, які розглядаються міжнародною спільнотою як загроза для загальної безпеки. В Ірані заперечують, що створюють ядерну зброю, а в КНДР стверджують, що її уранові та плутонієві розробки мають винятково оборонний характер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram