ГоловнаСвіт

Президент Філіппін очолив пошук літака, що розбився з головою МВС

Громадян закликали молитися за порятунок міністра й інших зниклих.

Президент Філіппін очолив пошук літака, що розбився з головою МВС
Президент Филиппин Бенигно Акино
Фото: rbc.ua

Президент Філіппін Бенігно Акіно в неділю вранці прибув на острів Масбате в центральній частині Філіппінського архіпелагу, щоб особисто очолити масштабну пошуково-рятувальну операцію після того, як напередодні ввечері в море за кілометр від берегів цього острова впав легкомоторний літак, на борту якого перебував міністр внутрішніх справ і місцевих органів влади Філіппін Хессе Робредо.

У пошуково-рятувальній операції, яку припинили у зв'язку з настанням темряви і поновили лише на світанку, беруть участь філіппінська берегова охорона, ВМС і десятки човнів, мобілізованих місцевою владою Масбате.

Незабаром після вильоту з аеропорту провінції Себу шестимісний літак марки Piper Seneca, що належав місцевій льотній школі Aviator Flying School, керований особисто власником школи Джессупом Бахінтінгом, попросив про екстрену посадку в аеропорту Масбате. На борту літака, який прямував у рідне місто 54-річного голови МВС Нага в провінції Південний Камаринес, окрім міністра і пілота, перебували помічник Робредо, старший інспектор поліції Хун Абрасадо і другий пілот, підданий Непалу Кшитіз Чанд, сказано на сайті газети Philippine Daily Inquirer.

Абрасадо вдалося вчасно відстебнути ремінь безпеки - і його викинуло з літака. Згодом рибалки підібрали його і доправили на берег.

"Міністр Робредо не зміг покинути літак", - наводить слова щасливця командир розквартированої на Масбате 6-ї піхотної дивізії Джуліан Пачатан.

За словами Абрасадо, в літака несподівано перестав працювати пропелер. Очевидці події розповіли, що під час падіння в літака відірвалося крило.

Офіційний представник президента Філіппін Едвін Ласієрда закликав громадян молитися за порятунок міністра й інших зниклих.

Робредо є одним з найближчих до президента Акіно членів кабінету і був призначений міністром внутрішніх справ і місцевих органів влади в липні 2010 року, незабаром після переконливої перемоги на травневих виборах. До цього протягом двох десятиліть він був мером міста Нага.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram