ГоловнаСвіт

У Великобританії атакували будівлю посольства Росії

Напад скоїли прихильники сирійської опозиції.

У Великобританії атакували будівлю посольства Росії
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Будівлю посольства Росії в столиці Великобританії Лондоні в ніч проти 17 серпня закидали камінням, повідомляє сайті посольства.

Напад скоїли прихильники сирійської опозиції, які виступали проти підтримки Росією режиму президента Сирії Башара Асада. Внаслідок інциденту в будівлі вибито шибки, але ніхто зі співробітників посольства не постраждав.

"Поліція, яка прибула на місце події, на жаль, не вжила заходів для нейтралізації несанкціонованого мітингу, що тривав, і затримання нападників", - ідеться в повідомленні МЗС.

МЗС також зазначає, що це не перший цього року акт вандалізму, спрямований проти російських диппредставництв у Лондоні. Дипломати вважають те, що трапилося "черговим випадком порушення принципу недоторканності дипломатичних представництв у Лондоні".

Нагадаємо, раніше повідомляли щонайменше про дві акції протесту супротивників Асада біля російських диппредставництв у Великобританії, що відбулися влітку 2012 року. Перша з них відбулася в середині червня біля посольства Росії в Лондоні, а друга - наприкінці липня біля консульства Росії в Единбурзі.

Протестувальники вимагають, щоб Росія припинила підтримувати режим президента Сирії Башара Асада. Росія, поряд із Китаєм, виступає проти США й інших західних країн, які закликають Асада піти у відставку і погрожують Сирії новими санкціями. Росія наполягає на вирішенні конфлікту шляхом переговорів між опозицією і владою Сирії.

Конфлікт між прихильниками президента Башара Асада та його противниками триває в Сирії з березня 2011 року. За даними правозахисників, з моменту початку протистояння в країні загинуло більш ніж 20 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram