ГоловнаСвіт

Президент Єгипту звільнив міністра оборони

Вища військова рада схвалила декларацію незадовго до обрання президента.

Президент Єгипту звільнив міністра оборони

Президент Єгипту Мохаммед Мурсі в неділю, 12 серпня, відправив у відставку міністра оборони країни Хусейна Тантаві, який очолював перехідний орган влади - Вищу військову раду. Місце Тантаві займе маршал Абдель Фаттах аль-Сісі.

Мурсі також звільнив начальника генштабу Самі Анана і скасував Конституційну декларацію, яка дає військовим законодавчу владу. Вища військова рада схвалила декларацію незадовго до обрання президента.

Як повідомляє Reuters із посиланням на єгипетського генерала Мохамеда Асара, Мурсі відправив військових у відставку після консультації з Тантаві та військовою радою.

Окрім того, Мурсі призначив нового віце-президента. Ним став суддя Махмуд Меккі (Mahmud Mekki). Це другий віце-президент у Єгипті за останні 30 років. До цього віце-президента призначав тільки Хосні Мубарак. Ним був голова розвідки Омар Сулейман.

Мохаммед Мурсі, представник радикального ісламського руху "Брати-мусульмани", став президентом Єгипту внаслідок перемоги в другому турі виборів у червні 2012 року. На той момент фактично країною правила Вища військова рада, що прийшла до влади після повалення Хосні Мубарака. У своїй інавгураційній промові, виголошеній 30 червня, Мурсі пообіцяв відновити президентську владу в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram