ГоловнаСвіт

Адвокати назвали стрільця з Колорадо психічнохворим

Аби визначити його точний діагноз, їм знадобиться якийсь час.

Адвокати назвали стрільця з Колорадо психічнохворим
Фото: EPA/UPG

Адвокати Джеймса Холмса, який улаштував стрілянину в кінотеатрі в Колорадо, на засіданні суду 8 серпня заявили, що їхній підзахисний потерпає від психічного розладу.

За словами захисників Холмса, щоб визначити його точний діагноз, знадобиться якийсь час. Окрім цього, вони наголосили, що їхній клієнт підозрював про наявність у нього захворювання і ще до стрілянини в кінотеатрі намагався отримати лікарську допомогу.

Раніше повідомляли, що психотерапевт Холмса Лінн Фентон (Lynne Fenton) попереджала своїх колег про підозрілу поведінку свого паці\нта, проте жодних заходів із цього приводу вжито не було. Також у ЗМІ з'являлася інформація, що Холмс за кілька днів до злочину розповів Фентон про свої плани.

Нагадаємо, Джеймс Холмс улаштував стрілянину на прем'єрі фільму "Темний лицар: відродження легенди" в передмісті Денвера 20 липня 2012 року. Внаслідок його дій було вбито 12 людей, ще 58 отримали поранення. Стрільця затримали практично відразу після інциденту, коли він намагався покинути кінотеатр.

Окрім злочину в кінотеатрі, Холмс замінував свою квартиру, щоб убити людей, які мешкають по сусідству. Фахівці знешкодили житло злочинця, при цьому ніхто не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram