ГоловнаСвіт

Фармацевти розробляють симулятор людини

Завдяки новій технології виробники ліків зможуть оперативно проводити тестування нових препаратів

Фармацевти розробляють симулятор людини

Учені мають намір створити симулятор людського організму для тестування ліків. Нова технологія дозволить виробникам ліків оперативно проводити тестування нових препаратів і швидше і безпечніше переходити до клінічних випробувань.

Фахівці з Массачусетського технологічного інституту отримали від наукового оборонного агентства DARPA і Національного інституту здоров'я США замовлення на розробку симулятора людського організму, який дозволить підвищити ефективність і темп фармацевтичних випробувань.

У рамках проекту BIO-MIMETICS буде створено електромеханічний симулятор організму людини, який дозволить спостерігати за різними реакціями на лікарські препарати. Ця платформа буде імітувати людську фізіологію в лабораторних умовах, використовуючи для цього масив мікрофлюїдних чипів, електронних систем управління, людських живих клітин і тканин.

Модель імітуватиме роботу системи кровообігу, імунної та ендокринної систем, шлунково-кишкового тракту, шкіри, а також кістково-м'язової, нервової, репродуктивної, дихальної та сечовидільної систем.

Метою цієї програми є створення універсальної платформи, здатної точно спрогнозувати наслідки застосування того або іншого лікарського препарату або токсичних речовин. Завдяки новій технології виробники ліків зможуть оперативно проводити тестування нових препаратів і швидше і безпечніше переходити до клінічних випробувань. Таким чином, перспективні ліки, які рятують від багатьох небезпечних недуг, з'являтимуться на прилавках аптек значно раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram