ГоловнаСвіт

Азербайджанського депутата вислали з Лондона після суддівського скандалу

Абієв порушив правило, яке забороняє спортивним чиновникам спілкуватися з боксерами під час змагань.

Азербайджанського депутата вислали з Лондона після суддівського скандалу
Агаджан Абиев
Фото: 1news.az

Президента Федерації боксу Азербайджану, депутата парламенту цієї країни Агаджана Абієва вигнали з Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні після суддівського скандалу, який стався на турнірі з боксу. Абієв порушив правило, яке забороняє спортивним чиновникам спілкуватися з боксерами під час змагань.

Суддівський скандал на змаганнях із боксу трапився 1 серпня. В 1/8 фіналу у ваговій категорії до 56 кілограмів зустрічалися японець Сатосі Сіміцу й азербайджанець Мамед Абдулгамідов. В останньому раунді цього бою Сіміцу шість разів відправив суперника в нокдаун, проте рефері з Туркменістану Ішангулі Меретніязов не зупинив поєдинок. Хоча перед останнім раундом японець вів із перевагою у сім очок, у підсумку судді віддали перемогу Абдулгамідову з перевагою в п'ять очок.

Японці подали протест, який було задоволено. Меретніязова усунули від подальшої роботи на Олімпійських іграх і відправили до Туркменістану. Місце в 1/4 фіналу дісталося Сіміцу. За вихід у півфінал японець побореться з Мохамедом Аміном Уадахі з Алжиру.

2011 року репортери BBC оприлюднили результати журналістського розслідування, присвяченого можливому підкупу чиновників Міжнародної асоціації любительського боксу. Журналісти заявили, що голова міністерства з надзвичайних ситуацій Азербайджану Камаладдін Гейдаров перерахував AIBA дев'ять мільйонів доларів в обмін на дві золоті медалі Олімпійських ігор у Лондоні для боксерів з його країни. Спеціальний комітет AIBA, який провів розслідування обставин справи, в грудні 2011 року визнав підозри в підкупі організації необґрунтованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram