ГоловнаСвіт

На Тайвань і Китай насувається тайфун

Уряд КНР у стані підвищеної бойової готовності, щоб запобігти жертвам.

На Тайвань і Китай насувається тайфун
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Тайвань оголосив попередження про зливи та сильний вітер на більшій частині острова у зв'язку з наближенням тайфуну "Саола", а прем'єр Держради КНР Вень Цзябао наказав владі перейти в стан підвищеної бойової готовності для запобігання смертей.

Про це повідомляє Reuters.

Центральне бюро погоди повідомляє, що сила вітру в епіцентрі тайфуну сягає 119 кілометрів на годину, і може принести до 1000 мм (39 дюймів) опадів в деяких частинах Тайваню протягом тижня. Буря може обійти північний край острова в четвер, але є шанс, що вона торкнеться берега.

Наразі в столиці Тайваню Тайбеї падає сильний дощ. Пізніше сьогодні міська влада вирішить, чи закривати підприємства і фінансові установи в четвер.

Офіційне інформаційне агентство Китаю "Синьхуа" повідомляє, що тайфун, як очікують, вдарить по південно-східних китайських провінціях Фуцзянь і Чжецзян. Інший тайфун, "Демрі", як очікують, на своєму шляху вглиб країни пройде на північ від фінансового центру Китаю Shanghai. "Синьхуа" зазначає, що Вень Цзябао, який зазвичай доручає управління підготовкою до бурі більш молодим лідерам, наказав владі активізувати підготовку та "поставити людські життя на перше місце".

Минулого місяця внаслідок повеней загинули 77 осіб. Громадськість різко розкритикувала правлячу комуністичну партію, висловлюючи своє невдоволення роботами з ліквідації наслідків повеней.

Сайт Tropical Storm Risk (www.tropicalstormrisk.com/), який відслідковує тропічні бурі, привласнив тайфуну "Саола" другу категорію небезпеки за п'ятибальною шкалою. Однак сайт прогнозує, що протягом 36 годин, коли тайфун перейде до Китаю, рівень небезпеки може зрости до третьої категорії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram