ГоловнаСвіт

Німецькі лікарі потрапили під слідство

Медиків підозрюють у підробці документів пацієнтів.

Німецькі лікарі потрапили під слідство
Фото: Lenta.ru

Двоє лікарів клініки в Геттінгені виявилися фігурантами справи про нелегальну трансплантацію органів. Їх підозрюють у підробці протягом двох років документів пацієнтів, щоби проводити операції без черги за гроші.

Прокуратура Геттінгена перевіряє, чи не призвели нелегальні операції до смерті інших пацієнтів. Тим часом прокуратура Брауншвейга почала розслідування стосовно обох лікарів за підозрою в хабарництві.

Лікарі підробляли результати аналізів пацієнтів, які давали хабарі, щоби збільшити їхні шанси на екстрену операцію. Зокрема, деяким хворим приписували не тільки невиліковні захворювання печінки, а й порушення роботи нирок.

Представник прокуратури Брауншвейга в четвер, 26 липня, повідомила, що стосовно старшого лікаря з 23 липня проводять перевірку щодо 23 випадків фальсифікації документів. Таким чином, вона офіційно підтвердила більш ранні повідомлення, що з'явилися в німецькій пресі. Цього лікаря тим часом уже звільнено з клініки, він не дає коментарів щодо справи про трансплантацію органів.

Стосовно

другого лікаря також триває розслідування протягом тижня за підозрою в хабарництві. За даними прокуратури, він безпосередньо був причетний до огляду пацієнтів перед операцією з пересадки печінки і міг змінити дані в історії їхніх хвороб. У четвер, 26 липня, представники клініки повідомили, що його так само, як і старшого лікаря, звільнено з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram