ГоловнаСвіт

Країнам, що розвиваються, бракує прісної води через туристів

Пересічному індійцеві перепадає лише 14 літрів води на день.

Країнам, що розвиваються, бракує прісної води через туристів
Фото: drvoda.com

Мешканці країн, що розвиваються, потребують прісної води через туристів, вважають представники організації Tourism Concern, яка виступає за етичний туризм, повідомляє Travel.ru.

Минулого тижня організація представила в парламенті Великобританії звіт Water Equity in Tourism - A Human Right, A Global Responsibility, в якому йдеться про порушення прав людини, зокрема, порушення доступу до водних ресурсів, у таких популярних курортних місцях, як Балі, Гамбія, Занзібар, Гоа і Керала.

Як наголошено у звіті, дослідження, проведені там, свідчать величезну різницю між споживанням води готельним сектором і місцевим населенням.

Окрім того, під час дослідження з'ясувалося, що перевищення норми споживання води туристами призводить до зниження рівня ґрунтових вод, виснаження запасів питної води та забруднення джерел, що загрожує навколишньому середовищу та погіршує рівень життя місцевих мешканців.

Наприклад, у готелях класу "люкс" на Занзібарі (Танзанія) щодня витрачають близько 3 195 літрів води з розрахунку на один номер, тоді як середня занзібарська сім'я задовольняється лише 93 літрами води на день.

У місцевих селах часті спалахи холери, оскільки стічні води готелів потрапляють у ґрунт і забруднюють питні джерела, якими користуються жителі.

Дослідження засвідчило, що один постоялець у Гоа витрачає на добу 1 785 літрів води. При цьому простий індієць - усього лиш 14 літрів на день.

Tourism Concern не тільки закликає владу і туристичний сектор узяти на себе відповідальність за етичне споживання води, а й пропонує офіційно схвалити принципи такого споживання, щоб уникнути порушення прав місцевого населення і згубного впливу на довкілля.

Зазначимо, раніше вчені з'ясували, що Африка має величезні запаси прісної води в підземних горизонтах. Під Лівією, Алжиром і Чадом накопичено ґрунтові води, які могли б покрити територію цих країн 75-метровим шаром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram