ГоловнаСвіт

Китай "серйозно" вивчить проект ООН щодо Сирії

Пекін виступає проти примусового забезпечення миру в охопленій насильством країні.

Китай "серйозно" вивчить проект ООН щодо Сирії
архивное фото
Фото: polblog.ru

Китай заявив, що "серйозно" вивчить новий проект резолюції ООН щодо Сирії після того, як активісти сирійської опозиції заявили, що більше ніж 200 осіб, переважно мирних жителів, було вбито в провінції Хама силами, вірними уряду Сирії.

Про це повідомляє Reuters 13 липня.

Офіційний представник МЗС Китаю Лю Веймінь сказав, що Китай "серйозно" вивчить проект резолюції, і що країни, які розповсюдили його, повинні шукати консенсус.

Британія розповсюдила проект у середу, за підтримки Сполучених Штатів, Франції та Німеччини. Проект в ультимативній формі пропонує президенту Сирії Башару Асаду виконати вимоги плану спецпосланця ООН і ЛАД щодо Сирії Кофі Аннана. Раніше Захід пропонував вжити проти Сирії заходи відповідно до розділу 7 статуту організації, які включають в себе і можливість застосування сили щодо країн, політика яких загрожує міжнародному миру і безпеці.

Нагадаємо, що Росія та Китай - постійні члени Ради Безпеки ООН, що мають право вето - перешкоджають зусиллям західних держав засудити або закликати Асада до відставки. За даними ООН, за час державного перевороту в Сирії були вбиті щонайменше 12 тисяч осіб. Раніше Китай висловлював незгоду з пропозицією Франції забезпечити мир в Сирії примусово.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram