ГоловнаСвіт

Китай і США домовилися про співпрацю в Азії, - Клінтон

Раніше у держав були розбіжності через дотримання прав людини і стратегічний план Штатів.

Китай і США домовилися про співпрацю в Азії, - Клінтон
архивное фото

Державний секретар США Хілларі Клінтон заявила, що конкуруючі Китай і США співпрацюватимуть в Азії і знайдуть спільну мову для належного вирішення делікатних питань.

Про це повідомляє Reuters 12 липня.

"Я хочу підкреслити важливість американсько-китайського співробітництва в рамках регіональних інститутів", - заявила Клінтон журналістам напередодні зустрічі з китайським колегою Ян Цзечі в кулуарах регіонального форуму в камбоджійській столиці Пномпені.

"Я рада, що ми збираємося зробити спільну заяву для ЗМІ... Це важливий сигнал, що Сполучені Штати і Китай не тільки можуть, але будуть працювати разом в Азії".

Нагадаємо, під час робочого візиту в Пекін у травні Клінтон заявила, що відносини між Китаєм і США зараз є найміцнішими в історії. Водночас Клінтон згадала про "розбіжності", що існують між Вашингтоном і Пекіном. Вона також підкреслила важливість дотримання прав людини для всіх держав світу у зв'язку з драматичною історією з китайським правозахисником Чень Гуанченом, який втік з-під домашнього арешту в Китаї і попросив США захистити себе і свою сім'ю. Пізніше Китай в свою чергу попередив, що план США зміцнити свою військово-морську присутність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні загрожує розширити розбіжності між двома великими державами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram