ГоловнаСвіт

Білоруські міліціонери обшукали домівку правозахисника

Міліціонери вилучили друковану продукцію - весь наклад бюлетенів громадської кампанії "За справедливі вибори".

Білоруські міліціонери обшукали домівку правозахисника
Фото: podrobnosti.ua

У Білорусі, в селищі Фаніполь Мінської області обшукали будинок співголови кампанії "За справедливі вибори" Віктора Корнієнка.

Міліціонери вилучили друковану продукцію - весь наклад бюлетенів громадської кампанії "За справедливі вибори". Обшук проходили за санкцією прокурора.

Як розповів Корнієнко, міліціонери сказали, що вони отримали анонімне повідомлення, що нібито в нього вдома знаходиться незаконна друкована продукція. Після двох годин трусу, не знайшовши нічого особливого, міліціонери вирішили конфіскувати знайдені в будинку бюлетені громадської кампанії "За справедливі вибори".

"Це абсолютно законно надрукований бюлетень. Ми будемо оскаржувати ці дії, після того як порадимося з правозахисниками", - повідомив Корнієнко.

Влада проводить такі акції в рамках підготовки до виборів. Це - акції залякування, які повинні паралізувати роботу кампанії "За справедливі вибори", в рамках якої ми хотіли б організувати контроль за діями влади. І це ще одне свідчення того, що ця виборча кампанія недемократична і невільна ", - заявив опозиціонер.

Парламентські вибори в Білорусі призначено на 23 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram