ГоловнаСвіт

Співробітники Hyundai проведуть перший за 4 роки страйк

Робітники вимагають поліпшення умов праці.

Співробітники Hyundai проведуть перший за 4 роки страйк

Профспілка Hyundai Motor заявила, що співробітники автозаводу в Південній Кореї проголосували за проведення першого за чотири роки страйку через неприйнятні умови праці.

Про це повідомляє Reuters 11 липня.

Представник профспілки сказав, що в п'ятницю співробітники компанії проведуть восьмигодинний страйк. Рішення про будь-які подальші дії ухвалять у понеділок.

Профспілка партнерської Kia Motors також вирішила страйкувати і планує приєднатися до своїх колег із Hyundai в п'ятницю. Співробітники південнокорейського автозаводу General Motors уже провели частково страйк у вівторок.

Найбільш суперечливим питанням є вимога профспілки припинити роботу в нічну зміну, що викликає заклопотаність серед автовиробників про потенційні втрати виробництва.

Будь-який страйк у Hyundai стане поверненням до трудових конфліктів минулого року. Компанії вдавалося уникати страйків упродовж останніх трьох років, але до цього вони проходили щорічно протягом двох десятиліть, за винятком 1994 року.

Так, 12-денний страйк 2008-го призвів до втрати виробництва 44,645 автомобілів вартістю 690,5 млрд корейських вон ($ 603,7 млн).

Профспілки дещо войовничої країни останнім часом стали більш поступливими, а чинний консервативний уряд жорстко обходиться зі страйкарями. Попри це, профспілковий лідер Hyundai Луна Ен Мун, який прийняв владу від свого поміркованого попередника торік, вимагає поступок із боку керівництва заводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram