ГоловнаСвіт

Москва просить Варшаву вирішити питання з поверненням уболівальників

У Польщі під вартою перебувають семеро громадян Росії.

Москва просить Варшаву вирішити питання з поверненням уболівальників
Фото: nagon.net

Москва закликає Варшаву вирішити всі питання, щоб якнайшвидше повернути на батьківщину російських уболівальників, затриманих у Польщі під час інцидентів на чемпіонаті Європи з футболу, йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Зараз у Польщі під вартою семеро громадян Росії. Як повідомляє МЗС, двох із них затримали позаминулої суботи в польській столиці. Один не мав при собі документів, документи іншого виявилися фальшивими. Особистості обох встановлюють.

У російському зовнішньополітичному відомстві повідомили, що в п'ятницю в Москві відбулися політичні консультації заступників міністрів закордонних справ Росії та Польщі Володимира Титова і Катажини Пелчинської-Наленч.

Під час переговорів відбулася ґрунтовна "інвентаризація" двосторонніх відносин і результатів діяльності основних механізмів співпраці в контексті підготовки до назначеного на цей рік засідання в Москві Комітету з питань стратегії російсько-польських відносин під головуванням міністрів закордонних справ двох країн.

"Сторони із задоволенням констатували завершення в обох країнах ратифікаційних процедур підписаного 14 грудня 2011 року в Москві російсько-польського міжурядового договору про порядок місцевого прикордонного пересування, що поширює пільговий режим короткострокових взаємних поїздок громадян на територію Калінінградської області та суміжних регіонів Польщі, а також погодили порядок здійснення подальших юридичних процедур, виконання яких необхідне для набуття чинності документом наприкінці липня цього року", - йдеться в документі.

Окрім того, російська сторона наголосила, що необхідно вирішити всі питання для якнайшвидшого повернення на батьківщину російських уболівальників, затриманих у Польщі під час інцидентів на чемпіонаті Європи з футболу.

12 червня, коли збірна Росії грала з поляками, уболівальники російської команди провели у Варшаві марш. Росіяни, які йшли в щільному кільці місцевої поліції, постійно зазнавали нападок і провокацій з боку фанатів збірної Польщі, які пересувалися мобільними групами по 5-10 осіб з обох боків колони. Після цього почалися сутички польських фанатів із поліцією, а також бійки між уболівальниками обох збірних. З'ясування стосунків тривало і після матчу на Національному стадіоні.

Позаминулого вівторка і в ніч проти середи затримали 192 людей, із них 162 поляків, 27 росіян, двох іспанців й угорця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram