ГоловнаСвіт

Rolls-Royce зробить ядерні реактори для британських підводних човнів

Сума контракту становить близько 1,7 млрд доларів.

Rolls-Royce зробить ядерні реактори для британських підводних човнів
Фото: BBC

Компанія Rolls Royce отримала контракт на виробництво виробів активної зони реакторів для нового покоління британських підводних човнів, що несуть ядерне озброєння.

Сума контракту становить 1,1 млрд фунтів (близько 1,7 млрд доларів).

За заявою британського міністерства оборони, ці інвестиції гарантують збереження 300 робочих місць, серед іншого вони підуть на переобладнання заводу компанії, розташованого в околицях міста Дербі.

Угода є частиною плану з заміни підводних човнів класу "Вангард", на яких розміщені ракетні системи "Трайдент".

"Досягнувши балансу в бюджеті міністерства оборони, ми можемо інвестувати кошти в життєво важливі області з тим, щоб задовольнити нинішні і майбутні оборонні потреби Великобританії", - заявив глава відомства Філіп Хаммонд.

Зараз британські ядерні сили представляють собою чотири підводні човни, які обладнані ракетами "Трайдент" з ядерними боєголовками.

Коментуючи угоду з компанією Rolls-Royce, представники міноборони уточнили, що 600 млн фунтів від загальної суми підуть на модернізацію виробничих потужностей компанії.

500 млн, які залишаться, витратять безпосередньо на виробництво виробів активної зони для реакторів підводних човнів класу "Астьют" і "Саксессор".

Всього для початку робіт з заміни човнів "Вангард" на нові субмарини британське міністерство оборони зарезервувало 3 млрд фунтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram