ГоловнаСвіт

У Єрусалимі створять банк собачих ДНК

Тому, хто не прибере за вихованцем, надішлють повідомлення про штраф у розмірі 100 доларів.

У Єрусалимі створять банк собачих ДНК
Фото: Newsru.com

Влада Єрусалима оголосили війну недбайливим власникам собак, які не бажають прибирати за своїми вихованцями під час прогулянок. У рамках боротьби за чистоту вулиць столичний муніципалітет і ветеринарна служба мають намір створити базу зразків ДНК усіх домашніх собак, які живуть у місті, щоб розпізнавати залишені на вулицях екскременти і притягати до відповідальності господарів.

Начальник ветеринарної служби муніципалітету Єрусалима Зоар Дворнік в інтерв'ю радіостанції "Аруцев-7" пояснює, що завдяки унікальній послідовності ДНК можна безпомилково ідентифікувати тварину. Тому, хто не прибере за вихованцем, на підставі аналізу поштою надішлють повідомлення про штраф у розмірі 400 шекелів (близько 100 доларів).

При цьому влада міста наголошує, що не ставить перед собою завдання поповнити міський бюджет коштом "собачих штрафів". Однак вони хотіли б підвищити свідомість власників тварин.

Ізраїльські ЗМІ нагадують, що ідея для країни не нова - кілька років тому схожий проект реалізували в місті Петах-Тікве, розташованому недалеко від Тель-Авіва.

Там ДНК-тести використовували не тільки для виписування штрафів, а й для преміювання - наприклад, безкоштовною упаковкою собачого корму - тих господарів, які збирали послід у пакети і викидали у спеціальні урни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram