ГоловнаСвіт

Мубарак заповідав поховати себе поруч з онуком

Старший онук Мубарака 12-річний Мухаммед трагічно загинув у травні 2009 року.

Мубарак заповідав поховати себе поруч з онуком
Фото: http://obozrevatel.com/

Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак, який перебуває у в'язниці Тора під Каїром, заповідав родичам поховати його поруч з онуком, трагічно загиблим три роки тому.

Про це повідомила в суботу єгипетська газета "Аль-Ахрам".

Про це Мубарак попросив свою дружину Сюзан Сабіт і сина Гамаля, коли вони навідували його в палаті тюремної лікарні.

Старший онук Мубарака 12-річний Мухаммед трагічно загинув у травні 2009 року. Подробиць цієї трагедії не повідомляли офіційно. За деякими даними, хлопчик упав з коня й ушкодив хребет.

Загибель першого онука загнала екс-президента в депресію і позначилася на стані його здоров'я. Мубарак кілька місяців не з'являвся на публіці, лише приймав співчуття від своїх зарубіжних колег і близького оточення в Єгипті.

Нагадаємо, кримінальний суд Каїра 2 червня 2012 року засудив Мубарака до довічного тюремного ув'язнення за звинуваченням у причетності до вбивства мирних демонстрантів під час народних протестів 2011 року. Після цього його доправили у в'язницю Тора під Каїром.

Стан здоров'я 84-річного Мубарака різко погіршився після винесення вироку і переведення у в'язницю з Міжнародного шпиталю. У Мубарака проблеми з серцем, його періодично під'єднують до апарата штучного дихання.

Однак, за даними газети "Аль-Ахрам", останнім часом стан здоров'я екс-президента стабілізувався, його життю нічого не загрожує. Поруч із Мубараком постійно перебуває його син Гамаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram