ГоловнаСвіт

Apple оштрафували на 2,25 млн доларів в Австралії

Юрист Apple вважає, що запропонована сума компенсації більш ніж адекватна.

Apple оштрафували на 2,25 млн доларів в Австралії
Фото: ukranews.com

Аpple погодилася заплатити 2,25 млн австралійських доларів штрафу та погасити судові видатки в розмірі 300 тис. австралійських доларів за позовом Комісії із захисту конкуренції і прав споживачів Австралії.

Невдоволення комісії спровокувала упаковка однією з версій iPad, на якій є напис "WiFi + 4G". Вона вводила споживачів в оману, тому що вони вважали, що пристрій сумісний з мережами, які працюють за протоколом 4G LTE у мережах місцевого оператора Telstra Corp (єдина компанія, яка працює за цим протоколом у країні). Натомість пристрій не має таких можливостей і працює в

мережах 4G LTE тільки північноамериканських компаній. В інших регіонах, зокрема в Європі й Австралії, мережі четвертого покоління працюють на іншій частоті.

Apple вирішила замінити маркування на коректніше: "WiFi + Cellular". Ребрендингу зазнають пристрої, які продають у США, Великобританії, Канаді, Австралії, ОАЕ, Сингапурі, В'єтнамі, Таїланді, Новій Зеландії, Малайзії, Ірландії та Гонконгу.

Алан Арчибальд, юрист Apple вважає, що запропонована сума компенсації більш ніж адекватна. Якщо з його оцінкою погодиться суддя Мордикай Бромбер, що веде процес, то справу закриють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram