ГоловнаСвіт

2 червня в Єгипті буде оголошено вирок у "справі століття"

Під час оголошення вироку Мубараку суд охоронятимуть 5 тисяч поліцейських.

2 червня в Єгипті буде оголошено вирок у "справі століття"
Фото: EPA/UPG

Понад п'ять тисяч поліцейських буде залучено для гарантування безпеки учасників судового засідання, під час якого 2 червня буде винесено вирок колишньому президентові Єгипту Хосні Мубараку, повідомили в середу журналістів у єгипетському МВС.

Найближчої суботи в єгипетській столиці в будівлі Академії поліції буде оголошено вирок у "справі століття", за якою проходять екс-президент Єгипту Мубарак, двоє його синів - Гамаль і Аля, а також колишній міністр внутрішніх справ країни Хабіб аль-Адлі та шість помічників екс-голови МВС. Їх звинувачують у тому, що віддали наказ застосовувати бойові патрони під час розгону мирної демонстрації в час революційних подій навесні 2011 року, в перевищенні посадових повноважень і корупції.

За розпорядженням чинного міністра внутрішніх справ Мухаммеда Ібрагіма, посилений контроль поліції встановлять по периметру Академії, на всіх прилеглих до неї вулицях, під особливу охорону буде поставлено всі внутрішні приміщення будівлі, де проходитиме засідання суду.

Для безперешкодної доставки в суд екс-президента Мубарака з Міжнародного госпіталю під Каїром, а також інших дев'ятьох підсудних, які перебувають у в'язниці Тора, виділено 20 спеціальних бронемашин і 30 бронетранспортерів. Управлінню автоінспекції Каїра дано розпорядження визначити альтернативні шляхи руху транспорту, щоб не допустити заторів у кварталах, прилеглих до суду, під час суботнього засідання суду.

Додаткову охорону і спецтранспорт виділено суддям, щоб запобігти будь-яким провокаціям щодо них із боку прихильників екс-президента, сотні яких мають намір у суботу прийти до будівлі Академії поліції, щоб підтримати Мубарака.

Під час розгону масових народних маніфестацій наприкінці січня - початку лютого минулого року, які в підсумку призвели до відсторонення від влади екс-президента Хосні Мубарака, загинуло понад 800 єгиптян, кілька тисяч отримали поранення.

Захист обвинувачених у "справі століття" наполягає на цілковитій невинуватості підсудних, єгипетська прокуратура вимагає від суду винесення Мубараку вищої міри покарання - смертної кари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram