ГоловнаСвіт

Росія випробувала прототип балістичної ракети

У Міноборони РФ заявляють, що поставленої мети досягнуто.

Росія випробувала прототип балістичної ракети
архивное фото
Фото: www.vesti.ru

Сьогодні ракетні війська стратегічного призначення Російської Федерації здійснили перший випробувальний запуск прототипу нової міжконтинентальної балістичної ракети.

Про це повідомив офіційний представник управління прес-служби і інформації Міноборони РФ із РВСП полковник Вадим Коваль.

Запуск здійснено з космодрому Плесецьк.

"Навчальний бойовий блок прибув у визначений район на полігоні Кура на півострові Камчатка. Поставленої мети запуску досягнуто", - заявив Коваль.

"Ця ракету створюють із максимальним використанням і розвитком уже наявних нових напрацювань і технологічних рішень, отриманих під час розробки ракетних комплексів 5-го покоління, що істотно скорочує терміни і витрати на її створення", - розповів Коваль.

Планують, що нова ракета посилить бойові можливості ударного угруповання РВСП у складі стратегічних ядерних сил Росії, зокрема, завдяки підвищенню здатності долати створювані системи протиракетної оборони.

Нагадаємо, один із попередніх випробувальних запусків ракети минув невдало: після старту з космодрому Плесецьк ракета впала через нештатну ситуацію на етапі роботи першого ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram