ГоловнаСвіт

Ізраїль не бачить готовності Ірану припинити ядерну програму

Нетаньяху перебуває в Чехії з дводенним робочим візитом.

Ізраїль не бачить готовності Ірану припинити ядерну програму
Биньямин Нетаньяху
Фото: РИА Новости

Ізраїль вважає за краще дипломатичне вирішення суперечки навколо іранської ядерної програми, але не бачить жодних доказів того, що Іран має намір цю програму припинити, заявив у Празі прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху після зустрічі з президентом Чехії Вацлавом Клаусом у Празькому Граді.

Нетаньяху перебуває в Чехії з дводенним робочим візитом.

"Ніщо не може бути краще, ніж вирішення цього питання (іранської ядерної програми) дипломатичним шляхом. Але мушу сказати, що ми не бачимо взагалі жодних доказів того, що Іран серйозно думає про закінчення своєї ядерної програми", - сказав прем'єр-міністр Ізраїлю, слова якого цитує чеське інформагентство ЧТК.

До складу офіційної делегації держави Ізраїль входять сім міністрів уряду Нетаньяху, які разом із прем'єром прибули до Праги: глава МЗС Авігдор Ліберман, міністр промисловості, торгівлі та зайнятості Шалом Сімхон, міністр науки Даніель Грешковіч, міністр із соціальних питань і зв'язку Моше Кахлон, міністр транспорту Ісраель Кац, міністр житлового будівництва Аріель Аттіас і міністр культури та спорту Лімор Лівнат.

У четвер після зустрічі Петра Нечаса та Біньяміна Нетаньяху вперше в історії двосторонніх відносин відбулося спільне засідання урядів Чехії та Ізраїлю.

Домовленості про проведення спільного засідання двох урядів було досягнуто під час поїздки в Єрусалим чеського прем'єра у вересні минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram