ГоловнаСвіт

ВПС США купили дві ракети для запуску супутників

Ракету Atlas V ВПС США замовили в конфігурації 551 - найпотужнішій із доступних.

ВПС США купили дві ракети для запуску супутників
Atlas V
Фото: Lenta.ru

ВПС США замовили в компаній Lockheed Martin і Boeing дві ракети Atlas V і Delta IV для запуску 2014 року на орбіту супутників GPS і військового обладнання. Вартість контракту становила майже 400 мільйонів доларів.

Ракету Atlas V ВПС США замовили в конфігурації 551 - найпотужнішій із доступних. З її допомогою, зокрема, на орбіту відправлять супутник зв'язку MUOS. Конфігурацію ракети Delta IV наразі не розголошують. Відомо лише, що ракета виведе на орбіту модуль GPS.

У січні стало відомо про плани ВПС США до 30 червня 2014 року вивести на орбіту дев'ять супутників за допомогою ракет Atlas V і Delta IV. Серед них два військові метеорологічні супутники DMSP-19 і DMSP-20, супутник зв'язку MUOS-3, три розвідувальні апарати, а також супутник управління SC-4 і два модулі GPS. Вартість контракту для компанії United Launch Services (спільне підприємство Lockheed Martin і Boeing) становила 1,5 мільярда доларів.

США щорічно виводять на різні орбіти Землі нові супутники, щоб збирати розвідувальну та метеорологічну інформацію, а також управляти безпілотниками. У рамках розвитку системи протиракетної оборони США планують також вивести на низьку колову орбіту 24 супутники GEO, а на високу еліптичну орбіту - п'ять супутників HEO.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram