ГоловнаСвіт

Новий міністр освіти Румунії подав у відставку

Манга звинуватили в плагіаті.

Новий міністр освіти Румунії подав у відставку
Иоанн Манг
Фото: transindex.ro

Новий міністр освіти Румунії Іоан Манг, звинувачений кілька днів тому в плагіаті, написав прохання про відставку.

Він аргументував свій відхід небажанням негативно вплинути на імідж уряду до з'ясування обставин звинувачень на свою адресу.

Прем'єр-міністр Віктор Понта відставку прийняв, призначивши виконуючим обов'язки міністра освіти професора математики Лівіу Попа.

"Я прийняв прохання про відставку міністра Іоана Манга, щоб він зміг без "адміністративного пресингу" захистити своє ім'я та відновити справедливість", - заявив журналістам румунський прем'єр. Віктор Понта висловив водночас припущення, що "коріння інсинуацій про плагіат екс-міністра освіти мають політичне підґрунтя і ведуть до політичних суперників Соціал-ліберального союзу - Ліберально-демократичної партії та Демократичного союзу румунських угорців".

Нагадаємо, через два дні після затвердження нового уряду Румунії в румунських ЗМІ з'явилася інформація зі звинуваченнями в плагіаті міністра освіти Іоана Манга. Його підозрюють у копіюванні кількох наукових праць японських і тайванських учених.

Зараз справа про плагіат перебуває на розгляді в Академії наук Румунії, а також в румунській Національній раді з етики при агентстві з наукових досліджень. Рішення мають ухвалити протягом 90 днів. Якщо звинувачення підтвердяться, Іоан Манг може позбутися всіх наукових ступенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram