ГоловнаСвіт

У Росії розгорнулася війна за посади в апараті уряду

Структура кабміну майже зверстана.

У Росії розгорнулася війна за посади в апараті уряду
Фото: ru.wikipedia.org

Склад уряду Дмитра Медведєва можуть оголосити наприкінці наступного тижня.

Як повідомляють російські ЗМІ, структура кабміну майже зверстана, але головне питання персоналій досі до кінця не вирішено.

"Роботу над формуванням кабміну ще не завершено. Очікувати оголошення його складу можна після повернення прем'єр-міністра з Вашингтона", - повідомила РБК daily прес-секретар президента Росії Наталія Тімакова.

Віце-прем'єрські крісла передбачають віддати нинішньому віце-прем'єру з оборони Дмитрові Рогозіну та помічникові президента Медведєва з економічних питань Аркадієві Дворковичу. Також посаду віце-прем'єра збереже Владислав Сурков, який курирує інновації.

Найімовірніше, віце-прем'єрство (з олімпійського напрямку) збереже Дмитро Козак, і вперше його отримають міністр економічного розвитку Ельвіра Набіулліна та міністр фінансів Антон Силуанов.

Але головні баталії розгортаються навколо однієї посади. За ключову посаду керівника апарату уряду вже кілька тижнів борються кілька центрів впливу. Посаду дуже хоче отримати Владислав Сурков, пише РБК daily. На неї претендує Аркадій Дворкович - людина з найближчого оточення Медведєва.

Причина запеклої боротьби саме за цю посаду - в її серйозній апаратній ролі. Голова апарату готує всі рішення уряду та прем'єра: здійснює реалізацію основних напрямків діяльності уряду, контролює та перевіряє виконання рішень і доручень президента й уряду. Під його кураторством - підготовка текстів промов прем'єра та підготовка управлінських кадрів.

Нагадаємо, Дмитро Медведєв очолив уряд Росії 8 травня. 15 травня він представить президентові пропозиції щодо структури кабінету міністрів та кандидатури членів уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram