ГоловнаСвіт

Прем'єр Чорногорії відмовився йти у відставку

Країна здобула незалежність 2006 року.

Прем'єр Чорногорії відмовився йти у відставку
Премьер Черногории Игор Лукшич
Фото: ukrgazeta.com

Прем'єр-міністр Чорногорії Ігор Лукшич відмовився йти у відставку на вимогу організаторів масових акцій протесту, вказавши, що його уряд прихильний до продовження процесу євроінтеграції та економічного оздоровлення, повідомляють у вівторок чорногорські ЗМІ.

Близько 10 тисяч жителів Чорногорії, незадоволених соціально-економічною ситуацією в країні, провели 5 травня в Подгориці демонстрацію з вимогою відставки уряду. Акцію протесту організували Союз вільних профспілок, Студентський союз та неурядові організації, які закликали Лукшича та його міністрів скласти свої повноваження в 10-денний термін. В іншому разі вони погрожують влаштувати 15 травня нову акцію протесту та заблокувати будівлю уряду.

Лукшич у вівторок відмовився йти у відставку, заявивши, що його супротивники не можуть запропонувати ясну альтернативу.

"Вони кажуть, що уряд повинен піти. Добре. А що після цього? Запропонували вони нову програму? Чи підтримали когось із опозиції?", - задається питаннями Лукшич і сам дає на них негативну відповідь.

В інтерв'ю Радіо Чорногорії Лукшич підтримав право громадян на протести, назвавши це проявом зрілості демократичного суспільства.

З початку року згадані організації вже кілька разів проводили масштабні демонстрації, звинувачуючи Лукшича в неспроможності боротися з корупцією та організованою злочинністю.

Чорногорія, населення якої становить 626 тисяч чоловік, є найменшою з республік колишньої Югославії. Країна здобула незалежність 2006 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram