ГоловнаСвіт

Американська компанія виплатить колишній співробітниці 5 мільйонів доларів

Начальник спробував зірвати з її голови хіджаб.

Американська компанія виплатить колишній співробітниці 5 мільйонів доларів
Фото: AP

Американський телекомунікаційний гігант AT&T виплатить колишній співробітниці Сюзанні Башир більш ніж 5 мільйонів доларів за дискримінацію на робочому місці.

Компенсація в 5 мільйонів доларів є найбільшою у таких справах в штаті Міссурі.

Башир, яка пропрацювала на підприємстві зі збирання оптоволоконних мереж AT&T у Канзас-сіті декілька років, 2005 року прийняла іслам. Відтоді, за її словами, обстановка довкола неї різко стала ворожою. Співробітники говорили образливі коментарі на її адресу, називаючи Башир терористкою і запитуючи, чи не збирається вона підірвати будівлю фабрики.

Одного разу її керівник, який постійно робив зауваження з приводу мусульманського одягу своєї співробітниці, навіть спробував зірвати з її голови хіджаб.

Башир декілька разів зверталася до керівництва компанії з проханням провести тренінги для співробітників і вплинути на її безпосереднього начальника, але AT&T нічого не зробила. Після того, як Башир не виходила на роботу протягом 9 місяців, її звільнили.

У підсумку суд присяжних визнав, що компанія створила вороже середовище для своєї співробітниці і виніс вердикт на її користь.

Компанія AT&T вже заявила, що не згодна з рішенням суду і має намір подати апеляцію.

Зазначимо, в березні цього року уряд Великобританії підготував рішення, в якому говориться, що християнам не варто носити натільний хрестик на знак приналежності до своєї релігії йдучи в офіс .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram