ГоловнаТехнології

Україна обговорила створення космодрому на території Мексики

Космодром буде призначений для запуску супутників за допомогою українських ракет-носіїв малого класу.

Україна обговорила створення космодрому на території Мексики
Фото: nkau.gov.ua

З 23 по 25 квітня 2019 року делегація Державного космічного агентства на чолі з його головою Павлом Дегтяренком узяла участь у 3-й Мексиканській аерокосмічній і оборонній виставці FAMEX-2019. Під час виставки українська сторона обговорила співпрацю з Мексикою, в тому числі створення космодрому на території Мексики за участю українських підприємств.

Про це повідомляють на сайті Державного космічного агентства України.

У рамках виставки делегація ДКА провела переговори з делегацією Мексиканського космічного агентства на чолі з його генеральним директором Франциско Хав'єром Мендієта Хіменесом. Під час цих переговорів сторони обговорили питання українсько-мексиканської співпраці, а також перспективи створення на території Мексики космодрому за участю українських підприємств для запуску супутників за допомогою українських ракет-носіїв малого класу.

Українська і мексиканська сторони намітили план дій з просування пропозицій за цим проектом в уряді Мексики.

Також під час зустрічі з міністром закордонних справ Мексики Марсело Луїсом Ебрарда Касаубоном було відзначено зацікавленість мексиканської сторони в створенні такого стартового комплексу, розвитку можливостей і технологій країни в космічній галузі та подальшого розвитку українсько-мексиканської співпраці у високотехнологічних сферах.

Мексиканська аерокосмічна і оборонна виставка проходить раз на два роки на території військової бази в місті Санта Лусія (передмістя Мехіко). Ця виставка є головною галузевою подією в Мексиці і другою в Латинській Америці.

Нагадаємо, в квітні 2019 року з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтики секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна активно співпрацює з 30 країнами світу в галузі космонавтики.

17 квітня 2019 року в США запустили американсько-українську ракету Antares 230 з вантажним космічним кораблем Cygnus NG-11. Він доставить на Міжнародну космічну станцію 3750 кг вантажу, в тому числі запаси для екіпажу, матеріали для наукових експериментів, два науково-дослідні супутники формату кубсат - CAPSat і HARP.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram