ГоловнаТехнології

NASA перенесло перший пілотований запуск Crew Dragon на червень 2019

На космічному кораблі полетять чотири астронавти.

NASA перенесло перший пілотований запуск Crew Dragon на червень 2019
Фото: EPA\UPG

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) перенесло перший пілотований запуск космічного корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції на червень 2019 року.

Про це повідомляє SpaceNews з посиланням на директора відділу комерційних польотів NASA Філа Макалістера.

У той же час він зазначив, що дата запуску ще може змінитися.

"На космічному кораблі Crew Dragon американської компанії SpaceX полетять астронавти Боб Бенкен, Даг Харлі, Сані Вільямс і Віктор Гловер", - йдеться в повідомленні.

Якщо цей політ буде успішним, то в серпні 2019 астронавти Ерік Бо, Ніколь Манн і Кріс Фергюсон здійснять перший пілотований політ корабля CTS-100 Starliner компанії Boeing. Обидва екіпажі відправлять на МКС, звідки вони повернуться через два тижні.

У січні і березні 2019 SpaceX і Boeing відповідно планують запустити свої космічні кораблі без екіпажу для тестування апаратів.

Корабель Crew Dragon призначений для доставки людей і вантажів на Міжнародну космічну станцію. Корабель розробляли з 2013 року. Ним можна управляти як з борта літака, так і з центру на Землі. Він буде виводитися на орбіту ракетою-носієм Falcon-9.

У січні 2016 року SpaceX успішно випробувала чотири парашути, які будуть використовуватися для посадки капсули Crew Dragon.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram