>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тренер "Дніпра" брав відкати з гравців, отримуючи зарплату 4 млн євро, - президент "Інгульця"

Олександр Поворознюк розповів про одну з можливих причин, чому Ігор Коломойський припинив фінансувати ФК "Дніпро".

Тренер "Дніпра" брав відкати з гравців, отримуючи зарплату 4 млн євро, - президент "Інгульця"
Александр Поворознюк
Фото: kp.ua

Президент "Інгульця" Олександр Поворознюк розказав про своє ставлення до Ігоря Коломойського.

"Коломойський - чудовий дядько. У цієї людини можна чимало корисного відзначити. Наприклад, жорсткість і прямолінійність у стосунках. Коли він має рацію, він буде йти до кінця. Тому що він має рацію. У нього є цей внутрішній стрижень, якому можна позаздрити. Мало таких наполегливих людей, як Коломойський. Все, що він думає, говорить у вічі. Мало хто може так прямо говорити, як він", - заявив Поворознюк в інтерв'ю kp.ua.

"Історія з "Дніпром"? На його місці я вчинив би так само. Коли у тренера "Дніпра", не буду говорити імені, була зарплата 4 млн євро на рік і коли він запрошував футболістів і брав відкати по 100 тис. доларів з кожного гравця - це низько і підло. І коли президент клубу прибрав цього тренера, він мав ще нахабство вимагати компенсацію за звільнення. Коломойський пішов на принцип. Це його позиція. Повторюся, якби мене дурили на такі гроші, я вчинив би точно так само", - зазначив власник "Інгульця".

Іспанський тренер Хуанде Рамос працював у "Дніпрі" з 2010-го по 2014-й. Під його керівництвом "Дніпро" в сезоні 2013/14 зміг повторити свій найкращий результат за роки незалежності України з часів сезону 1992/93 - стати срібним призером, а також уперше потрапив у кваліфікацію Ліги чемпіонів.

У 2014 році Рамос покинув "Дніпро". Влітку 2016-го підписав контракт з іспанським клубом "Малага".

Нагадаємо, у 2018 році, в рік свого 100-річного ювілею, ФК "Дніпро" припинив існування як професійний клуб. На цю подію, без сумніву, вплинуло рішення ФІФА - за невиплату боргів клубом перед тренерським штабом Рамоса в розмірі 1,35 млн євро клуб  у 2017 році перевели в Першу, а через рік і в Другу лігу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram