>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

До рішення CAS санкції виконкому WADA - лише рекомендації: голова ОКР

Росіяни спробують потрапити на Олімпіаду-2020 своєю командою.

Голова Олімпійського комітету Росії (ОКР) Станіслав Поздняков пояснив подальші кроки Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) після того, як наглядова рада організації висловила незгоду з санкціями WADA.

Виконком ОКР одностайно підтримав рішення наглядової ради РУСАДА не погодитися з санкціями WADA.

"Предметом санкцій WADA є Російське антидопінгове агентство, - сказав Подзняков. - У випадку незгоди РУСАДА з рішеннями виконкому WADA від 9 грудня воно напише про це офіційний лист. Відповідно до процедури, тепер уже WADA має йти до Спортивного арбітражного суду (CAS) і доводити правомірність своїх претензій до РУСАДА", - цитує Позднякова "Спорт-Експрес".

"Тобто Всесвітнє агентство буде позивачем, а російське - відповідачем. А рішення виконкому WADA набуде чинності, тільки якщо CAS ухвалить відповідне рішення. До цього моменту де-юре воно всього лише рекомендації", - зазначив президент ДКР.

При цьому спортивний функціонер додав, що CAS може винести рішення прямо перед Олімпіадою-2020 або навіть пізніше.

"В існуючих регламентах не прописані терміни, в які WADA має звернутися в CAS, - підкреслив Поздняков. - Якщо виходити з практики, це відбудеться впродовж одного-двох тижнів, не більше.

Що стосується вирішення справи до початку Олімпійських ігор у Токіо, то це питання складне, і нам на нього повинні відповісти юристи, які будуть займатися справою. Існують передумови, що ця історія може закінчитися ближче до старту Ігор або навіть пізніше", - заявив Поздняков.

Нагадаємо, минулого тижня більшість членів Наглядової ради РУСАДА проголосували за те, щоб рекомендувати Раді засновників спробувати оскаржити санкції WADA в Спортивному арбітражному суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram