>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Голова РУСАДА розкритикував вище спортивне керівництво Росії

Юрій Ганус зауважив, що Росія не зможе оскаржити дискваліфікацію від WADA.

Голова РУСАДА розкритикував вище спортивне керівництво Росії
Юрий Ганус
Фото: talks.su

Голова РУСАДА Юрій Ганус висловився щодо дискваліфікації російських команд з міжнародних турнірів за рішенням Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на 4 роки, і назвав винуватих у трагедії.

"Сьогодні, на жаль, не відбулося нічого надприродного, - почав свою промову Ганус. - Виконком WADA прийняв рішення, яке повністю відповідає рекомендаціям комітету щодо відповідності. А ці рекомендації спираються винятково на розділ 11 стандарту щодо відповідності", - цитує голову РУСАДА РІА "Новости".

"Чи зможе Росія оскаржити рішення? Ні, цього шансу немає. Можна робити все, що завгодно, але практика така - це не працює. Апеляція просто відстрочить набуття рішенням чинності", - зазначив Ганус.

При цьому Ганус відзначив неефективність дій осіб, відповідальних за вихід Росії з допінгової кризи.

"Діяльність осіб, які вирішували питання з виходом з кризи, виявилася нікчемною. Я говорю це як керівник РУСАДА. Я маю на увазі заходи, пов'язані з виходом з допінгової кризи", - уточнив Ганус.

Виконком WADA в понеділок одностайно ухвалив рекомендації незалежного комітету щодо відповідності (CRC) організації і відсторонив російських спортсменів від участі в міжнародних спортивних змаганнях, включаючи Олімпійські і Паралімпійські ігри, на чотири роки. Допуск отримають тільки "чисті" атлети з Росії, які змагатимуться в нейтральному статусі.

РУСАДА було визнано таким, що не відповідає всесвітньому антидопінговому кодексу. Також прийнято рішення заборонити Росії проводити великі міжнародні змагання впродовж чотирьох років.

Якщо РУСАДА впродовж трьох тижнів не погодиться з цим рішенням, остаточне слово буде за Спортивним арбітражним судом (CAS).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram