>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА назвала найкращих футболістів і тренера року

Ліонеля Мессі вперше в кар'єрі визнано найкращим гравцем сезону.

23 вересня в Мілані відбулася церемонія вручення нагород Міжнародної федерації футболу ФІФА The Best, за підсумками якої названо імена найкращих тренерів і футболістів минулого футбольного року.

Фото: FIFA.com

Нагороду найкращого футболіста року на церемонії ФІФА The Best 2019 отримав нападник "Барселони" Ліонель Мессі. Аргентинець уперше в кар'єрі виборов таку нагороду.

Окрім Мессі, на цю нагороду претендували нападник "Ювентуса" Криштіану Роналду і захисник "Ліверпуля" Вірджил ван Дейк.

Найкращим тренером року ФІФА назвала наставника "Ліверпуля" Юргена Клоппа, під керівництвом якого клуб у сезоні-2018/19 виграв Лігу чемпіонів.

Приз найкращому воротарю отримав голкіпер "Ліверпуля" і збірної Бразилії Аліссон Бекер. У сезоні-2018/19 на клубному рівні Бекер виграв Лігу чемпіонів із "Ліверпулем". У складі збірної Бразилії він став чемпіоном Південної Америки.

Переможцем у номінації за найкрасивіший гол сезону став півзахисник угорського "Дебрецена" Даніель Жоре. Він обійшов у голосуванні Ліонеля Мессі і півзахисника "Рівер Плейт" Хуана Кінтеро.

Приз ФІФА Fair Play (за чесну гру) отримав наставник англійського "Лідса" Марсело Б'єлса. Він дав команду своїм гравцям пропустити гол від "Астон Вілли" після того, як його футболісти забили гол у моменті, коли суперник отримав травму. Той матч закінчився нічиєю і "Лідс" не зміг пробитися в англійську Прем'єр-лігу.

Також ФІФА назвала символічну збірну минулого сезону. До неї увійшли голкіпер Аліссон Бекер ("Ліверпуль", Бразилія); захисники Вірджил ван Дейк ("Ліверпуль", Нідерланди), Серхіо Рамос ("Реал", Мадрид, Іспанія), Марсело ("Реал", Мадрид, Бразилія) і Матейсен де Лігт ("Аякс"/"Ювентус", Нідерланди); півзахисники - Френкі де Йонг "(Аякс"/"Барселона", Нідерланди), Лука Модрич ("Реал", Мадрид, Хорватія), Еден Азар ("Челсі"/"Реал", Мадрид, Бельгія); нападники Ліонель Мессі ("Барселона", Аргентина), Криштіану Роналду ("Ювентус", Португалія), Кіліан Мбаппе ("ПСЖ", Франція).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram