>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Києві розпочався фінальний відбір учасників на Ігри нескорених

"Ви частина великої команди - і на полі бою, і в спортивних змаганнях".

У Києві розпочався фінальний відбір учасників на Ігри нескорених
Фото: eurosolidarity.org

У Києві в суботу розпочався фінальний етап спортивного тестування в рамках відбору збірної України на Ігри нескорених, які відбудуться наступного року в Гаазі (Нідерланди). В цьому році в випробуванні бере участь рекордна кількість українських учасників - 170 ветеранів та військовослужбовців, повідомляє пресслужба "Європейської Солідарності".

Перед учасниками змагань виступила представниця цієї партії, віцепрем'єр Іванна Климпуш-Цинцадзе "Ви частина великої команди України - і на полі бою, і в спортивних змаганнях".

Як повідомили організатори, цього року змінилися критерії відбору за рекомендацією міжнародного фонду Ігор нескорених. Відтепер першочерговими є не спортивні результати, а мотивація учасників і потенційний вплив участі в Іграх нескорених на їх реабілітацію після травм і поранень. Тому, крім спортивних випробувань, учасників чекає кілька етапів співбесід з представниками організаційного комітету - як на спортивних тестуваннях, так і на національних іграх.

Учасники минулорічних збірних приєдналися для проекту в якості менторів та асистентів тренерів і тепер підтримують і консультують спортсменів під час випробувань і змагань.

Фінальна частина відбору відбудеться 8 вересня в Києві - тоді і буде визначено склад збірної України.

Ігри нескорених - це спортивні змагання для бійців, які отримали травми. Розпочаті в 2014 році британським принцом Гаррі. Українська збірна вперше взяла участь в Іграх нескорених в 2017 році в Торонто (Канада).

Благодійний Фонд Порошенка є партнером збірної України на Іграх нескорених 2020 року, зокрема забезпечує підтримку національного відбору, підготовку і участь національної збірної у фінальній частині змагань, які відбудуться в Гаазі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram