>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА підтвердила річну заборону на трансфери для "Челсі"

ФІФА відмовила "пенсіонерам" в апеляції.

ФІФА підтвердила річну заборону на трансфери для "Челсі"
Фото: ФИФА

ФІФА підтвердила заборону на трансфери на найближчі два трансферних вікна для "Челсі", повідомляється на офіційному сайті організації.

Так, клуб із Західного Лондона залишився без нових гравців до 2020 року.

Нагадаємо, на початку року ФІФА визнала "Челсі" винним у порушенні правил реєстрації та трансферів іноземних футболістів молодших за 18 років. Порушення були виявлені під час переходів 29 гравців.

Дисциплінарний комітет ФІФА покарав "Челсі" забороною на реєстрацію нових футболістів протягом двох найближчих трансферних вікон - літнього і зимового. Крім того, "синіх" оштрафували на 600 тис. швейцарських франків (близько 520 тис. євро). До того ж на 510 тис. франків оштрафували і футбольну асоціацію (FA) - ФІФА виявила проблеми під час міжнародних трансферів і в роботі англійської федерації.

Заборона не поширюється на гравців молодших від 16 років, що вступають в академію на жіночу і футзальну команди клубу. Розлучатися з футболістами "Челсі" може без обмежень.

Клуб має право подати апеляцію в спортивний арбітражний суд, але наразі невідомо, чи збирається "Челсі" звертатися в Лозанну.

Додамо, що Челсі має цілу армію гравців, які віддані в оренду - 41 футболіст, серед яких є і сильні гравці. Наприклад, Батшуайї, Бакайоко, Мората, Мозес, Зума, Ебрахам і, звичайно, Пулишич - "Челсі" купив американця в січні у дортмундської "Борусії" і відразу ж віддав в оренду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram