>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росіянин відмовляється віддавати МОК "золото" Олімпіади в Сочі

Олександр Зубков заявив, що він чесно завоював олімпійську медаль.

Росіянин відмовляється віддавати МОК "золото" Олімпіади в Сочі
Александр Зубков
Фото: EPA/UPG

Колишній російський бобслеїст і екс-президент Федерації бобслею Росії Олександр Зубков заявив, що не віддаватиме золоті медалі Олімпіади-2014, повідомляє "Спорт-Експрес".

Напередодні стало відомо, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) віддав нагороди екіпажів росіянина спортсменам з Латвії (у змаганнях четвірок) й атлетам зі Швейцарії (у змаганнях двійок).

"Моя думка, як і півтора року тому, не змінилася, - наводить слова Зубкова видання. - Повторю ще раз: я заробив медалі чесно, потом і кров'ю. Віддавати їх не буду! МОК нехай подивиться мою статистику досягнень не за 1-2 роки, а за 15 років і спробує довести, що я виграв нечесно. А то таке враження складається, немов я вперше в кар'єрі вийшов у Сочі на старт і відразу виграв. Обговорювати все це, якщо чесно, втомився", - підсумував прапороносець збірної Росії на церемонії відкриття зимових Ігор-2014.

Нагадаємо, дисциплінарна комісія МОК під керівництвом Дениса Освальда наприкінці 2017 року визнала Зубкова й Олександра Воєводу винними в порушенні антидопінгових правил, анулювавши їхні результати на Олімпіаді-2014 у Сочі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram