>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Син Шумахера став чемпіоном Формули-3

19-річний німець оформив титул у Німеччині.

Син Шумахера став чемпіоном Формули-3
Фото: EPA/UPG

Мік Шумахер, 19-річний син семиразового чемпіона Формули-1 Міхаеля  Шумахера, у суботу став чемпіоном Європейської Формули-3.

Свою першу перемогу в Ф3 Шумахер-молодший здобув лише наприкінці липня цього року, але після цього він набрав неймовірну форму, перемігши ще в семи перегонах, і приїхав на заключний етап на німецькій трасі Гоккенгаймринг беззаперечним лідером.

Німець міг забезпечити собі дострокову перемогу за підсумками сезону ще в перших суботніх перегонах. Але на першому колі він зламав переднє антикрило і після вимушеного піт-стопа повернувся на трасу останнім. На фініші в результаті Мік виявився лише 12-м.

У других перегонах Мік Шумахер фінішував на другому місці. Цього було достатньо, щоб достроково стати чемпіоном.  

Два попередні чемпіони Європейської Формули-3 дісталися в підсумку до Формули-1. Ленс Стролла виступає за Williams, а Лендо Норріс наступного сезону дебютує за McLaren.

Нагадаємо, що Міхаель Шумахер дістав серйозну травму голови  наприкінці грудня 2013 року, впавши під час катання на лижах. Він переніс дві операції на головному мозку і був у штучній комі. У червні 2014 року було оголошено, що він вийшов з коми.

Про його нинішній стан відомо тільки родині та близьким друзям.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram