>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український баскетболіст з НБА прийняв громадянство Росії і перейшов у російський клуб

Боломбоя неодноразово викликали в збірну України, але він щоразу знаходив причини відмовити.

Український баскетболіст з НБА прийняв громадянство Росії і перейшов у російський клуб
Джоэль Боломбой
Фото: cskabasket.com

Український баскетболіст Джоель Боломбой, який виступав у НБА, вирішив змінити українське громадянство на російське і перебрався в російський клуб ЦСКА.

Про це повідомляється на сайті клубу.

Боломбой - уродженець Донецька. Разом з батьками (батько - конголезець, мати - росіянка) він виїхав до США в 4-річному віці, де отримав американський паспорт. Після закінчення школи вступив в університет "Вебер Стейт", де виступав за баскетбольну команду.

У 2016 році його на драфті вибрала команда "Юта Джаз" під п'ятдесят другим номером. Проте вже наступного сезону він перейшов у "Мілуокі Бакс". Загалом зіграв у 20 матчах за ці клуби в NBA. Більше часу грав у G-League. Цього ж 2017 року206-сантиметровий гравець увійшов у розширений список кандидатів у збірну України для підготовки на Євробаскет. Однак на турнір гравець так і не поїхав, пише 24 канал.

Боломбоя неодноразово викликали в збірну України. Але він щоразу знаходив причини відмовити."Я з дитинства мріяв грати в НБА або у великій команді ЦСКА - через історію моєї сім'ї. Нарешті, мені випав такий шанс", - заявив Боломбой.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram