>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Жданов закликав міністрів спорту країн-учасниць ЧС-2018 у РФ бойкотувати турнір

"Покажіть Путіну червону картку".

Жданов закликав міністрів спорту країн-учасниць ЧС-2018 у РФ бойкотувати турнір
Фото: hubs.ua

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов закликає міністрів спорту країн-учасниць Чемпіонату світу з футболу, який проходить у Росії, бойкотувати змагання на політичному рівні.

Про це повідомляють на сайті міністерства.

"Звертаюся до своїх колег із проханням бойкотувати ці змагання на політичному рівні. Покажіть Путіну червону картку. З огляду на численні грубі порушення Росією Статуту ООН і міжнародного права, ми повинні адекватно і активно реагувати на російську політику агресії, окупації, втручання у внутрішні справи суверенних держав і широкомасштабні порушення прав людини в Росії і на окупованих Росією українських територіях Криму і Донбасу", - йдеться в листі, який він надіслав відповідальним за спорт міністрам 35 країн-учасниць.

Жданов нагадав, що понад 60 громадян України незаконно утримуються у в'язницях Росії й анексованого Криму за сфабрикованими і політично мотивованими звинуваченнями. Він підкреслив, що вони зазнають тортур і позбавлені належної медичної допомоги.

"Злочини Росії проти України і демократичного світового порядку вимагають більш рішучого і ефективного реагування з боку міжнародної спільноти. У зв'язку із цим закликаю Вас бойкотувати Чемпіонат світу з футболу-2018 у Російській Федерації", - йдеться в листі.

Фото: dsmsu.gov.ua

Нагадаємо, раніше про бойкот ЧС-2018 заявили чиновники чотирьох країн-учасниць турніру.

У березні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила, що члени королівської сім'ї та британські міністри не поїдуть у РФ через отруєння колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. На знак солідарності дипломатичний бойкот підтримала Ісландія. Пізніше про своє рішення не бути на церемонії відкриття чемпіонату заявив президент Польщі Анджей Дуда. 7 червня рішення не відвідувати Росію прийняли члени уряду Австралії. До бойкоту приєдналося вище керівництво Фінляндії (збірна країни не пройшла на турнір).

Чемпіонат світу з футболу пройде з 14 червня по 15 липня в 11 містах Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram