>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна бойкотує всі спортивні змагання на території Росії, - Бринзак (оновлено)

«Благо», на фінал ЧС-2018 з футболу наша збірна не пробилася

Україна бойкотує всі спортивні змагання на території Росії, - Бринзак (оновлено)
Владимир Брынзак
Фото: Xsport

Національний олімпійський комітет України (НОК) на невизначений термін прийняв рішення про бойкот усіх міжнародних змагань на території Росії. Про це в інтерв'ю виданню «Спорт-Экспресс» повідомив віце-президент НОК України, президент федерації біатлону Володимир Бринзак.

«Дійсно, збірна України не приїде на етап Кубка світу з біатлону в Тюмень. Я зустрічався сьогодні (13 березня - прим. LB.ua) з політиками, ми довго спілкувалися. У підсумку вирішили тимчасово відмовитися від участі в турнірах, що проходять у Росії», - зазначив Бринзак.

При цьому віце-президент НОК уточнив, що Україна не буде представлена на всіх змаганнях, що проводяться на території РФ.

Нагадаємо, 2018 року на території Росії, крім фіналу ЧС-2018 з футболу, пройдуть ще кілька міжнародних змагань: чемпіонат Європи з боротьби (20-26 березня), чемпіонат світу з хокею серед юніорів (19-29 квітня), чемпіонат світу з боксу серед студентів (2-7 вересня), чемпіонат світу зі стрибків з трампліна (7-20 листопада), а також тенісні турніри в Москві під егідою WTA і ATP.

Варто зазначити, що зайти на сайт biathlon.com.ua зараз неможливо, а на сторінці ресурсу з'явилося наступне повідомлення:

«Патріотизм в Україні перестав відповідати своєму визначенню. Патріоти тепер не ті, хто мислить і намагається зробити щось на благо держави, а ті, хто найголосніше кричить «Москаляку на гілляку». Саме останні знаходять підтримку широких мас, а розумні люди цим уміло користуються. Це дорога в нікуди.

Текст не має відношення до Федерації біатлону, це послання виключно від того, хто займався сайтом».

Портал biathlon.com.ua не є офіційним сайтом Федерації біатлону України, проте саме він є головним інформаційним ресурсом ФБУ.

Оновлення. Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підписав наказ про заборону участі українських спортсменів у всіх змаганнях на території Росії.

«Я підписав новий наказ - про те, що відповідно до недавно ухваленого закону України «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» українські спортсмени не будуть брати участь у будь-яких змаганнях, що відбуваються на території РФ.

Хочу додати, що змагання в Росії, з урахуванням внутрішньої і зовнішньої політики цієї країни, є небезпечними для наших спортсменів", - написав Жданов на своїй сторінці у «Фейсбуці».    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram