>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Клуби англійської Прем'єр-Ліги в січні на трансфери витратили рекордні 430 млн фунтів

Комунізм навряд чи коли-небудь постукає в двері АПЛ.

Клуби англійської Прем'єр-Ліги в січні на трансфери витратили рекордні 430 млн фунтів

Під час зимового трансферного вікна клуби Прем'єр-Ліги витратили 430 млн фунтів, з яких 150 млн фунтів припадають на останній день місяця. Обидва показники є рекордними для світового футболу.

Для порівняння: сумарні витрати інших представників "Великої п'ятірки" становили "лише" 385 млн фунтів, з яких іспанська Ла Ліга на трансфери цієї зими витратила 250 млн фунтів, німецька Бундесліга - 65 млн, французька Ліга 1 - 50 млн і італійська Серія А - 20 млн.

Основним трендом минулого трансферного вікна в АПЛ була дорога купівля захисників.

Наприклад, перехід нідерландського захисника суринамського походження Віргіла Ван Дейка з "Саутгемптона" в "Ліверпуль" полегшив казну "червоних" на 75 млн фунтів.

Недалеко розташувався трансфер французького екс-захисника "Атлетіка" з Більбао Емеріка Лапорта в "Манчестер Сіті" вартістю 57 млн фунтів.

Нагадаємо, найвідомішого гравця України періоду незалежності Андрія Шевченка було продано в 1999 році київським "Динамо" в "Мілан" за сміховинні, як на нинішній час, 23 млн євро.

Прем'єр-Ліга б'є чергові рекорди в цьому сезоні, однак витрати клубів зростають відповідно до  доходів, які генеруються, зазначає аналітик Deloitte Ден Джонс.

При цьому експерт уточнив, що чисті витрати (доходи мінус витрати) за два трансферні вікна сезону 2017/18 становили 755 млн фунтів, що становить лише 17% від прогнозованого заробітку АПЛ, і цей показник відповідає середньому за 15 останніх років.

Крім того, Джонс висловив переконання, що клуби збільшують інвестиції в гравців пропорційно зростанню свого футбольного бізнесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram