>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Світоліна вийшла до чвертьфіналу Australian Open

Вона стала першою українкою, кому вдалося дійти до 1/4 австралійського Шолома.

Світоліна вийшла до чвертьфіналу Australian Open
Фото: EPA/UPG

Перша ракетка України Еліна Світоліна (4-та в світі) вперше в своїй кар'єрі зіграє в чвертьфіналі Australian Open. У неділю Світоліній знадобилося менш як година, щоб пройти чешку Денису Аллертову (130-та) в матчі четвертого раунду, пише профільне видання "Великий теніс України".

Аллертова, яка в Мельбурні стартувала у кваліфікації, зуміла виконати зворотний брейк на старті зустрічі, але в підсумку взяла лише ще два гейми до кінця поєдинку. Світоліна записала в свій актив три брейки в першій партії і три - у другій. У підсумку матч завершився впевненою перемогою українки: 6:3, 6:0.

Раніше українській тенісистці вдавалося дійти до чвертьфінальної стадії змагань серії Grand Slam тільки на Ролан Гаррос (2015 2017). Крім Світоліної в четвертому раунді Australian Open зіграла лише Олена Бондаренко в 2010 році.

В 1/4 фіналу українка зустрінеться з бельгійкою Еліс Мертенс (37-ма), яка, як і Світоліна, вже встигла виграти титул в цьому сезоні. Мертенс стала чемпіонкою в Хобарті і в одиночному, і в парному розрядах, а Світоліна на першому тижні нового року взяла титул в Брісбені. Таким чином, безпрограшна серія кожної з тенісисток в одиночному розряді вже налічує 9 матчів.

Раніше Світоліна і Мертенс зустрічалися на корті тільки раз: в фіналі ґрунтового турніру в Стамбулі в минулому році (6-2, 6-4 на користь українки).

Переможниця цього поєдинку в півфіналі зіграє з найсильнішою в матчі Каролін Возняцькі (Данія) і Карли Суарес Наварро (Іспанія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram