>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українського тенісиста відсторонено від змагань через допінг

У жовтні Юрій Джав'якян надав аналізи у зв'язку з участю у кваліфікаційному змаганні Men's Pro Circuit PTT ITF у Таїланді.

Українського тенісиста відсторонено від змагань через допінг
Фото: sportbuk.com

Український тенісист Юрій Джав'якян тимчасово відсторонений від змагань за порушення антидопінгових правил.

Про це інформує офіційний сайт Міжнародної федерації тенісу (ITF).

Згідно з повідомленням, у жовтні 2017 року український тенісист надав аналізи на допінг у зв'язку з участю у кваліфікаційному змаганні Men's Pro Circuit PTT ITF у Таїланді.

Зразок аналізу відправили в аналітичну лабораторію в канадському Монреалі, яка входить до складу Всесвітнього антидопінгового агентства. У лабораторії встановили наявність у сечі спортсмена метилгексанаміну - речовини, яка належить до стимуляторів і заборонена антидопінговою програмою.

У грудні Джав'якяну було висунено звинувачення в порушенні антидопінгових правил, з яким він погодився і прийняв тимчасове відсторонення, відлік якого розпочався з 6 січня.

У разі виконання всіх умов відсторонення цей період буде зараховано тенісистові в термін майбутньої дискваліфікації.

Нагадаємо, МОК позбавив 10 українських спортсменів медалей олімпіад 2004, 2008 і 2012 років через допінг.

Зокрема, медалей позбавлено Юрія Білонога (штовхання ядра), Олену Олефіренко (академічне веслування), Ольгу Коробку (важка атлетика), Людмилу Блонську (легка атлетика), Наталію Давидову (важка атлетика), Дениса Юрченка (легка атлетика), Василя Федоришина (вільна боротьба), Юлію Калину (важка атлетика) й Олександра П'ятницю (метання списа).

У березні минулого року МОК також повідомляв, що позбавив українську спортсменку Вікторію Терещук бронзової медалі у змаганнях із сучасного п'ятиборства, яку вона завоювала на Олімпіаді-2008 у Пекіні, через застосування допінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram