>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гоночна команда Джекі Чана заледве не виграла 24 години Ле-Мана

Третій рік поспіль перемогу здобула Porsche.

Гоночна команда Джекі Чана заледве не виграла 24 години Ле-Мана
Фото: EPA/UPG

У неділю, 18 червня, завершився 85-й добовий марафон "24 години Ле Мана".

Перемогу в ньому здобула заводська команда Porsche, яка виступає в категорії LMP1, але ще за годину до фінішу на перемогу серйозно претендували гонщики Jackie Chan DC Racing ORECA Хо-Пін Тун, Олівер Джарвіс і Лорен Томас.

За три години до фінішу автомобіль Porsche №1 в складі Андре Лоттерера, Ніка Тенді і Ніла Джані вигравав у суперників неймовірні 13 кіл, але через несподіване падіння тиску мастила автомобіль різко сповільнився і зупинився на трасі.

У лідери сенсаційно вийшли гонщики Jackie Chan DC Racing. Перевага підопічних Джекі Чана на той момент становила понад три хвилини, але розслаблятися було зарано, оскільки інший екіпаж Porsche в складі Тімо Бернхарда, Ерла Бамбер і Брендона Хартлі стрімко надолужував втрачений час у першій половині гонці, відіграючи на кожному колі по десять секунд і більше.

До фінальної години гонщики на машині Porsche №2 скоротили відставання до нуля і вийшли вперед. У підсумку екіпаж приїхав першим.

Jackie Chan DC Racing ORECA завершила марафон на другому місці в генеральній класифікації і на першому в LMP2, уперше у своїй історії вигравши «Ле-Ман» у своїй категорії.

Другий і останній з уцілілих прототипів головної категорії - Toyota Ентоні Девідсона, Себастьєна Буемі і Казукі Накаджіми - дістався до картатого прапора з відставанням у дев'ять кіл від переможця і на дев'ятій позиції в загальному заліку.

Третє місце в генеральній класифікації і друге в LMP2 зайняли Нельсон Піке-молодший, Матіас Беш і Давід Ханссон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram