>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Товариський матч Україна - Мальта визнано неофіційним через кількість замін

Програш національної збірної не вплине на рейтинг ФІФА.

Товариський матч Україна - Мальта визнано неофіційним через кількість замін
Фото: EPA/UPG

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) визнала товариський матч між збірними України та Мальти, який відбувся в австрійському Граці, неофіційним через велику кількість замін.

Про це повідомляє "Футбол 24".

Згідно з правилами, в матчі національних збірних може бути проведено не більш ніж шість замін у кожної команди, тоді як збірна України провела 10 замін, а Мальта - 9.

Відзначають, що цей матч не повинен бути зарахований у рейтингу ФІФА через невиконання критеріїв заліку, а саме - одного з пунктів циркуляра ФІФА №1324 від 25 жовтня 2012 року, в якому йдеться про те, що кількість замін не може бути більшою, ніж шість. Крім того, на офіційному сайті ФІФА матч Україна - Мальта відсутня в переліку товариських матчів, проведених 6 червня.

Нагадаємо, збірна України вперше за п'ять років програла Мальті з рахунком 0:1. У товариських матчах збірна України не програвала впродовж п'яти років, зазнавши останньої поразки ще 5 червня 2012 року від Туреччини (0:2). Відтоді "синьо-жовта" команда здобула перемоги в 12 з 16 контрольних поєдинках і ще чотири рази завершувала зустрічі нічиєю.

11 червня в Тампере відбудеться відбірковий матч ЧС-2018 Фінляндія - Україна. В інших поєдинках групи I Ісландія буде приймати Хорватію, а Косово на нейтральному полі в Албанії зустрінеться з Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram