>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Найстаріша бігунка України померла на 91-му році життя

Владилена Кокіна прийшла в спорт, коли їй було 58 років.

Найстаріша бігунка України померла на 91-му році життя

На 91-му році життя померла відома українська легкоатлетка-ветеран Владилена Кокіна. Про це повідомляють на офіційному сайті Федерації легкої атлетики України.

Зазначають, що її серце зупинилося 10 лютого. Поховають Кокіну в понеділок, 13 лютого, в її рідному місті Жовті Води Дніпропетровської області.

Владилена Кокіна прийшла в спорт, коли їй було 58 років, повідомляє 112.ua. Професійно легкою атлетикою вона не займалася. Довго пропрацювала лікарем-педіатром. На бігову доріжку мешканка міста Жовті Води стала, щоб впоратися з численними хворобами.

За свою кар'єру Кокіна взяла участь у понад 500 забігах. У 72 роки бігунка вперше побила рекорд України серед жінок-ветеранів. Національні досягнення на дистанціях від 60 до 10 тис. м легкоатлетка-ветеран у своїх вікових категоріях оновлювала понад 50 разів. Крім того, спортсменка була володаркою світового рекорду в бігу на 10 км у віковій групі 85-89 років - 86 хвилин 15,07 сек.

Напередодні свого 89-річчя Кокіна взяла участь у Білоцерківському марафоні, де дистанцію 10 верст подолала за 1 годину 50 хвилин 09 секунд. У вересні 2016 р. Владилена Кокіна бігла в Дніпровському марафоні. Через три тижні після тих стартів їй виповнилося 90 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram