>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хемілтон наздогнав Проста за кількістю перемог у Формулі 1

Попереду залишився тільки Шумахер

Хемілтон наздогнав Проста за кількістю перемог у Формулі 1
Фото: EPA/UPG

Пілот команди Mercedes Льюїс Хемілтон (чемпіон світу 2008, 2014, 2015) у неділю здобув свою 51-ту перемогу у Формулі 1, порівнявшись за цим показниклм з Аленом Простом (чемпіон світу 1985, 1986, 1989, 1993). Більше - тільки у Міхаеля Шумахера (91 перемога).

Англієць стартував першим на Гран-прі Мексики і, провівши впевнену гонку, також фінішував першим. Його напарник і лідер поточного сезону Ніко Розберг приїхав на другому місці. За дві гонки до кінця чемпіонату він випереджає Хемілтона на 19 очок.

Третім фінішував молодий голландець Макс Ферстаппен з Red Bull, але його оштрафовано на п'ять секунд, тому що він покинув межі траси під час спроби захистити свою позицію. В результаті з урахуванням доданого часу Ферстаппен став тільки п'ятим. Третю сходинку на подіумі зайняв Себастьян Феттель на Ferrari. Четверте місце отримав гонщик Red Bull Даніель Ріккардо, який йде третім у особистому заліку.

З очками також приїхали Кімі Райкконен (Ferrari), Ніко Хюлькенберг (Force India), Валттері Боттас (Williams), Феліпе Маса (Williams) і Серхіо Перес (Force India).

Наступні етапи пройдуть 13 листопада в Бразилії і 27 листопада в Абу-Дабі. Розберг може стати чемпіоном, навіть якщо Хемілтон виграє обидві гонки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram