>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна виграла 14 медалей у дев’ятий день Паралімпіади

Збірна утримує третє місце.

Україна виграла 14 медалей у дев’ятий день Паралімпіади
Фото: facebook.com/olympicua

У передостанній, дев'ятий, день Паралімпійських ігор в Бразилії українці завоювали 14 медалей - три золоті, шість срібних і п'ять бронзових, повідомляє Національний комітет спорту інвалідів України.

Медалі найвищої проби вибороли команда з настільного тенісу (Віктор Дідух, Ніколенко Максим, Михайло Попов), Ганна Стеценко (плавання на 100 м вільним стилем) і збірна з футболу із ДЦП.

Також "срібло" отримали Роман Павлик (біг на 400 м), Микола Діброва (штовхання ядра), Богдан Гриненко (плавання на 50 м вільним стилем), Віктор Смирнов (плавання на 200 м КМП), Дмитро Виноградець (плавання на 150 м КМП), Ярослав Денисенко (плавання на 100 м вільним стилем).

Бронзові нагороди завоювали Юрій Божинський (плавання на 50 м вільним стилем), Людмила Даниліна (біг на 1500 м), Євгеній Богодайко (плавання на 100 м вільним стилем), Марина Вербова (плавання на 50 м на спині), Максим Веракса (плавання на 100 м вільним стилем).

Станом на сьогодні українські паралімпійці в Ріо завоювали 106 високих нагород, серед яких 38 золотих, 33 срібних і 35 бронзових медалей. Українці тримають третє місце, побивши всі рекорди виступу на Паралімпійських іграх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram